Izbjegnuta tragedija u BiH: Beba sigurna nakon što je kuću pogodio grom

Načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović, odmah je poslao timove civilne zaštite na pogođeno područje

02.07.2024. 22:40
  • Podijeli:
sel_Višnjevo_Travnik_grom_beba_foto_YT-66841b9e7c037.webp Foto: YouTube/@BiljanskaDolina

U selu Višnjevo, tačnije u zaseoku Potok u Biljanskoj dolini, snažno olujno nevrijeme praćeno udarima groma pogodilo je ovo područje, uzrokujući uništavanje ili teško oštećenje krovova na deset kuća.

Jedna od najugroženijih bila je kuća Vahida Memića, u kojoj je mali Irhad (7 mjeseci) spavao u krevetiću pored prozora koji je direktno pogodio grom. Srećom, mali Irhad nije povrijeđen iako je bio okružen staklom, iverjem i malterom.

Načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović, odmah je poslao timove civilne zaštite na pogođeno područje.

Mjesna zajednica Višnjevo, predvođena predsjednikom Kadirom Osmanovićem, također je mobilisala mještane kako bi se poduzele hitne mjere uklanjanja ruševina i zaštite preostalih objekata od mogućih daljih oštećenja i uništenja, prenosi portal Crna Hronika.

Elektrodistribucija Travnik, uprkos složenim terenskim i vremenskim uslovima, intenzivno radi na sanaciji štete na niskonaponskoj mreži kako bi se osiguralo neprekidno snabdijevanje električnom energijom za Višnjevo.

U nastavku teksta pogledajte video sa mjesta događaja:

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()