Svi na nogama: "To je NATO teritorij"

Stigle prve reakcije članica

15.11.2022. 20:39
  • Podijeli:
poljska - twitter 1-1668541112128.webp Foto: Twitter

Dvije rakete pale su u poslijepodnevnim satima na Poljske, javljaju svjetski mediji, te navode da su dvije osobe poginule. AP je citirao visokog obavještajnog zvaničnika SAD-a koji kaže da su ruski projektili pali u Poljsku, članicu NATO-a.

Zbog toga je i poljski premijer sazvao je hitan sastanak vladinog Komiteta za bezbjednost i odbranu, saopštio je njegov portparol, na koji prisustvuje i predsjednik te zemlje.

U međuvremenu stigla je i prva reakcija iz neke od NATO članica, konkretnije Estonije.

“Najnovije vijesti iz Poljske su veoma zabrinjavajuće. Blisko se konsultujemo sa Poljskom i drugim saveznicima. Estonija je spremna da brani svaki pedalj teritorije NATO-a. Potpuno smo solidarni sa našim bliskim saveznikom Poljskom” , naveli su.

Istovremeno je stigla reakcija iz Latvije, također članice Alijanse.

“Ruski projektili koji pogađaju teritoriju članice NATO-a je veoma opasna eskalacija Kremlja, Latvija izražava punu solidarnost sa našim saveznikom Poljskom i podržat će svaku akciju koju Poljska smatra primjerenom. Rusija će snositi punu odgovornost za sve posljedice”, poručuio je šef diplomatije Latvije Edgars Rinkevičs.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()