Znate li koja dva golmana na svijetu su odbranila penale Ronaldu i Messiju?

Nisu im ništa mogli

04.07.2024. 22:16
  • Podijeli:
ronaldo oblak penal reuters-66866760e5f25.webp Foto: Reuters

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su obilježili prethodnih 15 godina evropskog i svjetskog nogometa, a postali su prepoznatljivi i kao vrhunski izvođači kaznenih udaraca.

Ipak, postoje i dva golmana koja su odbranile penale i argentinskom, ali i portugalskom čarobnjaku.

Portugalac Cristiano Ronaldo je na utakmici osmine finala Eura u Njemačkoj protiv Slovenije propustio realizovati jedanaesterac.

Golman Slovenije Jan Oblak je po prvi put u karijeri zaustavio jednog od najboljih nogometaša svih vremena sa jedanaest metara te tako spasio svoju reprezentaciju koja je kasnije poražena nakon izvođenja penala.

Upravo je Oblak jedan od golmana koji su zaustavili Messija i Ronalda sa bijele tačke, a drugi je Diego Alves, bivši golman Valencije.

Messi je za reprezentaciju pogodio 24 od 29 penala dok je Ronaldo realizovao 20 od 28 upućenih udaraca sa bijele tačke.

Oblak je Messiju odbranio penal u četvrtfinalu Copa del Rey 2015. godine dok je u osmini finala Eura prvi put zaustavio i Ronalda sa bijele tačke.

S druge strane pomenuti Alves je odbranio čak tri od četiri penala portugalskog velemajstora dok je Messiju odbranio jedan penal i to 2012. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()