Kako postati fudbalski menadžer? NSBiH objavio poziv za polaganje ispita za FIFA licencu

Ima i troškova

04.07.2024. 22:33
  • Podijeli:
profimedia-0784630141 fifa logo-6496a32a3a886.webp Foto: Profimedia

Nogometni savez Bosne i Hercegovine obavještava sva zainteresovana lica da se prijave za četvrti FIFA ispit za nogometne/fudbalske zastupnike, a koji će se održati 20.11.2024. godine, mogu izvršiti putem FIFA Agent platforme u periodu od 19.08.2024. do 04.10.2024. godine (23:59 CET/Zurich).

Postupak ispitivanja i licenciranja će provoditi FIFA (Međunarodna nogometna federacija) putem svojih službi i platformi, a u saradnji sa savezima članicama FIFA-e.

Polaganje ispita obavlja se isključivo na jednom od sljedeća tri jezika: engleski, španski ili francuski.

Naknada za pokrivanje administrativnih troškova za polaganje ispita u Nogometnom savezu BiH će biti utvrđena najkasnije do 30.10.2024. godine.

Prijavljenim kandidatima će informacija o visini iste biti dostupna putem FIFA Agent platforme.

Svi prijavljeni kandidati dužni su na dan polaganja ispita predočiti dokaz o uplati navedene naknade, bez kojeg dokaza neće moći pristupiti ispitu.

Instrukcije za plaćanje naknade će biti postavljene na FIFA Agent platformu, a dostupne su i u zasebnoj rubrici na web stranici NSBiH „Nogometni/fudbalski zastupnici“.

Materijali neophodni za pripremu ispita kao i sve ostale informacije u vezi sa polaganjem ispita za FIFA nogometne zastupnike mogu se pronaći klikom na sljedeći link: https://www.fifa.com/legal/football-regulatory/agents/how-to-become-a-licenced-football-agent

Satnica ispita zakazanog za 20.11.2024. godine će biti utvrđena i objavljena na FIFA Agent platformi i web stranici NSBiH naknadno, a najkasnije do 30.10.2024. godine.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()