Požar u dječjoj bolnici u Bukureštu, evakuisano 110 djece

Nema povrijeđenih

26.07.2023. 07:31
  • Podijeli:
pozar-somalija-anadolija.jpg

Najmanje 110 djece evakuisano je iz dječje bolnice u Bukureštu, nakon što je u njoj u utorak kasno uveče izbio požar, saopštili su zvaničnici. 

Nije bilo povrijeđenih u požaru, koji je u međuvremenu ugašen, prenosi Ađerpres.

Prema navodima zvaničnika, požar je izbio kada je eksplodirao generator nakon nestanka struje, dodaje Rojters. 

Rumunsko Ministarstvo zdravlja objasnilo je da se dječja bolnica za rehabilitaciju više od sat vremena oslanjala na sopstveni generator za napajanje strujom, nakon što je sinoć nestala struja. 

Kada je mreža ponovo uspostavljena, transformator je eksplodirao, a zapalila su se dva obližnja automobila. 

Svi evakuisani su prebačeni u obližnju dječju bolnicu. 

Portparol dečije bolnice Marija Kiri, u koju su prebačeni evakuisani iz bolnice Nikolae Robanesku, rekao je da je evakuisano 110 djece pacijenata i 21 osoba koja brine o njima.

U Bukureštu i nekoliko okolnih okruga dva dana je na snazi crveni meteoalarm zbog toplotnog talasa, pošto temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()