Počelo suđenje sinu Joea Bidena: Bivša djevojka otkrila kako je zbog njega počela koristiti drogu

Hunter Biden pred sudom

07.06.2024. 07:44
  • Podijeli:
hunter-bide-profimedia.jpg

Hunter Biden, sin predsjednika SAD-a Joe Bidena, optužen je za posjedovanje vatrenog oružja dok je bio zavisnik o narkoticima, kao i za unošenje lažnih informacija tokom kupovine pištolja.

Među prvim svjedocima tužilaštva bila je Hallie Biden, njegova bivša djevojka i bivša supruga drugog sina Joea Bidena, Beau Bidena koji je preminuo 2015. godine od raka.

Hallie je u sudnici otkrila brojne detalje o životu s Hunterom, s kojim je bila u vezi nakon što je Beau preminuo.

Između ostalog, rekla je kako je zbog Huntera počela koristiti drogu crack, te da je u njegovom automobilu pronašla oružje zbog kojeg se i sudi sinu američkog predsjednika.

S druge strane, odbrana je sugerisala da su optužbe neosnovane, rekavši kako je Hunter bio u programu za odvikavanje kada je kupio vatreno oružje, te da nije slagao kada je na papiru potrebnom za kupovinu oružja naveo da ne koristi narkotike.

U slučaju da bude osuđen, Hunter Biden bi mogao provesti narednih 25 godina u zatvoru. Joe Biden je već napomenuo da ga neće pomilovati, iako ima tu mogućnost kao američki predsjednik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()