Burna noć u Beogradu: Obilne padavine angažovale sve službe

U saopštenju je navedeno da je na više od 80 intervencija od juče angažovano 99 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila i 19 pumpi.

28.06.2024. 11:32
  • Podijeli:
nevrijeme_poplave_srbija_foto_Instagram-667dbd8f8a45d.webp Foto: Instagram/192_rs

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije su zbog obilnih padavina tokom protekle noći bili angažovani na više od 40 lokacija na teritoriji Beograda, a najveći broj intervencija bio je u Kolubarskom i Rasinskom okrugu, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju je navedeno da je na više od 80 intervencija od juče angažovano 99 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila i 19 pumpi.

Vatrogasci-spasioci bili su u najvećem broju angažovani u pomoći stanovništvu na crpljenja vode na teritoriji Kruševca, Trstenika, Valjeva, Mionice, LJiga i Uba, kao i u Vranju, Leskovcu i Lazarevcu.

Tokom jučerašnjeg dana evakuisano je 14 osoba u tri intervencije, od kojih pet vaspitačica koje su evakuisane iz vrtića u LJigu, a devet osoba evakuisano je iz vozila u Mionici i Kruševcu.

Vatrogasci-spasioci bili su angažovani i na gašenju osam požara izazvanih gromom u Subotici, Vranju, Ubu, Nišu, Trsteniku i Beogradu, kao i na uklanjanju palih stabala i djelova krovne limene konstrukcije u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku, Leskovcu, Lazarevcu, Kragujevcu, Kruševcu, Ćupriji i Negotinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()