SAD: Policajac ubio tinejdžera koji je u njega uperio repliku pištolja

Pucnjava se dogodila sinoć nakon što su policajci u Јutiki zaustavili dvojicu mladića oko 22.00 časova

30.06.2024. 19:29
  • Podijeli:
nesreca-amerika-udes.jpeg

Policajac u Јutiki, u sjevernom dijelu američke savezne države Njujorka, pucao je i ubio tinejdžera koji je dok je bježao uperio repliku pištolja ka njemu, saopštila je danas policija.

Pucnjava se dogodila sinoć nakon što su policajci u Јutiki zaustavili dvojicu mladića oko 22.00 časova, prenio je AP.

Јedan od njih je pobjegao i uperio u policajce nešto što je izgledalo kao pištolj, navodi se u saopštenju Policijske uprave Јutike.

Јedan od policajaca ispalio je jedan hitac u tinejdžera, koji je prebačen u bolnicu Vin, gdje je preminuo od zadobijenih povreda.

Policajci su kasnije na licu mjesta pronašli repliku pištolja Glock 17 Gen 5 sa ​​odvojivim okvirom, navodi se u saopštenju.

Policija nije objavila identitet policajca niti tinejdžera, koji je, kako su naveli, imao 13 godina i azijskog je porijekla.

"Naše misli su uz porodicu preminulog dječaka, kao i naše policajce koji su umiješani u ovaj incident", navodi se u saopštenju.

Policija je navela da će u narednih nekoliko dana objaviti izvještaj sa "sveobuhvatnim pregledom događaja".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()