Oboren temperaturni rekord u Pekingu

Temperature mogle da premaše 40 stepeni

17.06.2023. 19:08
  • Podijeli:
Peking rekordne temperature foto Tanjug:AP Photo:Mark Schiefelbein-648de8589508e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

Peking je u petak dostigao rekordnu temperaturu za sredinu juna, pošto je izmjereno 39,4 stepena, prenio je Pekinški dnevnik, dodajući da je i danas bilo oko 38 stepeni.

Oko 14:30 u petak, u Pekinškoj opservatoriji oboren je rekord na toj stanici otkako se vrše mjerenja 1951. godine.

Prethodni rekord za sredinu juna bio je 39,1 stepen, 13. juna 2000. godine, prenio je "Čajna njuz".

Prema rečima Đing Haa, glavnog prognostičara meteorološke opservatorije u Pekingu, temperatura će u nedjelju biti u blagom padu, pa bi trebalo da ide do 35 stepeni.

Već u ponedjeljak, u Pekingu očekuju osvježenje sa grmljavinom i kišom, kada će se temperatura spustiti na 29 stepeni, ali se vreli talas vraća već od srijede, pa bi temperature mogle da premaše 40 stepeni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()