Novi premijer Sunak danas u Bakingemskoj palati na prvoj audijenciji kod kralja Čarsa Trećeg

Tamo će formalno biti zamoljen da formira vladu.

25.10.2022. 10:23
  • Podijeli:
Rishi Sunak_Reuters-1666627351399.webp Foto: Reuters

Novi lider Konzervativne stranke Rishi Sunak danas će zvanično postati britanski premijer.

Vlada je saopštila današnji raspored, prema kojem će se odlazeća premijerka Liz Trass poslednji put pojaviti s njenim kabinetom u 09.00 časova po lokalnom vremenu, nakon čega je planirano da održi govor ispred Dauning strita 10, prenio je BBC.

Poslije toga će Trass otići u Bakingemsku palatu na poslednju audijenciju kod kralja Čarlsa Trećeg, gde će formalno podneti ostavku. Kao novi lider Konzervativne stranke.

Sunak će zatim otići u Bakingemsku palatu na prvu audijenciju kod kralja Čarsa Trećeg, gde će formalno biti zamoljen da formira vladu.

Novi premijer će potom održati govor ispred Dauning strita, što je planirano oko 11 i 35 časova po lokalnom vremenu. Sunak (42), biće prvi britanski premijer azijatskog porijekla i najmladji predsjednik vlade poslije više od 200 godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()