Nova zemlja koja je priznala Palestinu

Armenija je uvijek smatrala da je rješenje sa dvije države najbolji izlaz iz sukoba Izraela i Palestinaca, dodaje se u tekstu

21.06.2024. 19:29
  • Podijeli:
malme protest palestina reuters-663d0ee21535f.webp Foto: Reuters

Armenija je posljednja zemlja koja je priznala nezavisnu palestinsku državu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova u Erevanu.

“Katastrofalna humanitarna situacija u Gazi i vojni sukob koji je u toku spadaju među primarna pitanja na međunarodnom političkom dnevnom redu i zahtijevaju rješenje”, navodi se u saopštenju.

Armenija je uvijek smatrala da je rješenje sa dvije države najbolji izlaz iz sukoba Izraela i Palestinaca, dodaje se u tekstu.

“Uvjereni smo da je to jedini način da se osigura da i Palestinci i Izraelci mogu da ispune svoje legitimne težnje”, naglasilo je armensko Ministarstvo spoljnih poslova.

Izrael je reagovao sa ogorčenjem na ovu objavu i pozvao na sastanak armenskog ambasadora da bi mu uložio oštar protest.

U posljednjih nekoliko sedmica, Norveška, Španija, Irska i Slovenija priznale su palestinsku državu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()