Nema rušenja: Predloženo da se sovjetski spomenik prijateljstva pretvori u LGBT simbol

On je predložio i da se spomenik pretvori u vodeni tobogan ili nešto drugo, kako bi se izbjeglo njegovo rušenje.

20.05.2024. 15:54
  • Podijeli:
lgbt-parada-pixabay.jpg

Direktor Ukrajinskog instituta nacionalnog sjećanja Anton Drobovič predložio je da se sovjetski spomenik prijateljstva pod nazivom “Luk slobode ukrajinskog naroda” u Kijevu pretvori u simbol LGBT pokreta, javio je novinski portal “Strana”.

”Hajde da ostavimo luk i pretvorimo ga u dugu da predstavlja LGBT, kao što smo to učinili 2017. godine, ili samo kao simbol duge iznad vode”, rekao je Drobovič.

On je predložio i da se spomenik pretvori u vodeni tobogan ili nešto drugo, kako bi se izbjeglo njegovo rušenje.

“Luk prijateljstva”, koji je 2022. godine preimenovan u “Luk slobode ukrajinskog naroda”, otkriven je 1982. godine povodom 60. godišnjice Sovjetskog Saveza, 1.500. godišnjice Kijeva i u znak sjećanja na ponovno ujedinjenje Ukrajine i Rusije 1654. godine, podsjeća TASS.

Ukrajinske vlasti razmatrale su rušenje spomenika u periodu od 2015. do 2017. godine, ali je to odgođeno zbog “velikih troškova”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()