Moskva osudila Francusku: "Možemo lako da vas zamijenimo"

Gradonačelnik Pariza An Idalgo rekla je tokom posjete Kijevu da ruski i bjeloruski sportisti nisu dobrodošli na Igrama u Parizu u julu i avgustu.

31.03.2024. 18:36
  • Podijeli:
marija zaharova - 26 jan 2024 - profimedia-65bcf49abda8b.webp Foto: Profimedia

Moskva bi mogla da bojkotuje pojedine francuske prizvode kao odgovor na izjavu gradonačelnika Pariza An Idalgo da ruski i bjeloruski sportisti nisu dobrodošli na predstojećim Olimpijskim igrama, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Šta mislite da mi odaberemo neke francuske proizvode, koji su sada široko u upotrebi u Rusiji, i proglasimo ih `nedobrodošlim`?, upitala je Zaharova na kanalu "Telegram".

Zaharova je istakla da Rusija ima ogroman broj proizvoda na raspolaganju koji mogu da zamijene proizvode iz Francuske.

Ona je upozorila da će, ukoliko Pariz nastavi sa ovakvim izjavama, "predstavnici francuskog biznisa upasti u parisku gradsku vijećnicu, prateći farmere".

Gradonačelnik Pariza An Idalgo rekla je tokom posjete Kijevu da ruski i bjeloruski sportisti nisu dobrodošli na Igrama u Parizu u julu i avgustu.

"Želim da kažem ruskim i bjeloruskim sportistima da nisu dobrodošli u Pariz", rekla je ona.

"Raša tudej" podsjeća da je takmičarima iz obje zemlje zvanično dozvoljeno da učestvuju kao neutralni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()