Izrael: Poziv za upotrebu nuklearnog oružja

Revital Gotliv, poslanik u Knesetu iz redova vladajuće izraelske partije Likud poručila: "Samo eksplozija koja potresa Bliski istok vratiće ovoj zemlji dostojanstvo, snagu i sigurnost. Vrijeme je za `sudnji dan`

11.10.2023. 18:19
  • Podijeli:
izrael palestina reuters-652563cdc29eb.webp Foto: Reuters

Revital Gotliv, poslanik u Knesetu iz redova vladajuće izraelske partije Likud, pozvala je izraelske vlasti da nuklearnim oružjem unište Gazu.

Kako prenose mediji, ona je na mreži "Iks" napisala da treba upotrijebiti oružje "sudnjeg dana".

"Ovo je moje mišljenje. Neka Bog sačuva svu našu snagu", navodi Gotliv.

Revital Gotliv je u više navrata pozvala na "razbijanje i sravnjivanje Gaze".

"Samo eksplozija koja potresa Bliski istok vratiće ovoj zemlji dostojanstvo, snagu i sigurnost. Vrijeme je za `sudnji dan`. Pucanje moćnih projektila bez ograničenja. Inače nismo uradili ništa" - navodi ona.

Vjeruje se sa Izrael ima od 100 do 200 nuklearnih bojevih glava, što vlada u zapadnom Jerusalimu nije ni potvrdila ni demantovala.

Kao odgovor na upad Hamasa i zločine koje su počinli njegovi pripadnici u Izraelu, pojačana je retorika sa izraelske strane.

Rusija, Kina i Arapska liga pozvali su na pregovore uz ocjenu da je potrebno, u skladu sa rezolucijom UN, formirati i palestinsku državu kako bi se održao mir. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()