Djevojčica (5) spasila život mlađem bratu nakon što su u nesreći poginuli roditelji

Troje djece bilo je zarobljeno sa mrtvim roditeljima u automobilu

29.12.2022. 11:01
  • Podijeli:
nesreca-63ad654dc0160.webp Foto: Nine News Australia

Petogodišnja djevojčica spasila je život svom malom bratu nakon što su njihovi roditelji poginuli u saobraćajnoj nesreći, ostavivši troje male djece zarobljeno u olupini više od dva dana u udaljenom dijelu ruralne Zapadne Australije , izvijestila je Nine News podružnica CNN-a .

U saopštenju je policija Zapadne Australije rekla da je porodični Land Rover Discovery pronađen u utorak ujutro u Kondininu, oko 280 kilometara (174 milje) istočno od glavnog grada Pertha.

Roditelji Cindy Braddock, 25, i Jake Day, 28, proglašeni su mrtvima na mjestu događaja, rekla je policija.

Njihovo troje djece preživjelo je nesreću, ali su ostala zarobljena u vozilu sa svojim mrtvim roditeljima na visokim temperaturama dok ih nije otkrio zabrinuti član porodice.

Peteročlana porodica – uključujući djevojčicu i njezina dva brata, u dobi od 2 i 1 godinu – prijavljen je nestanak dan ranije kada nisu stigli na proslavu Božića, izvještava Nine News.

Rođak Michael Read rekao je za Nine News da je petogodišnja djevojčica spasila život svom najmlađem bratu oslobodivši ga iz dječje sjedalice.

“Da nije bilo petogodišnjaka koji otkopčava kopču autosjedalice jednogodišnjaka, ne bi bio s nama danas,” rekao je Read. “Vjerovatno neće znati još nekoliko godina.”

Njihove su muke pogoršale visoke temperature, rekao je Read.

“Uglavnom su bili zaglavljeni u autu 55 sati na vrućini od 30 stepeni (Celzija – oko 86 Fahrenheita),” rekao je za Nine News. “Niko ne zna kroz što su prošli.”

Djeca su prevezena u bolnicu s teškom dehidracijom, rekla je policija.

Preživjeli su s povredama koje nisu opasne po život i očekuje se da će biti otpušteni iz bolnice sljedećih dana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()