Turci: Hajdukova ponuda je zbunila Džeku

Kako će se riješiti ova sapunica?

02.07.2024. 13:20
  • Podijeli:
mourinho dzeko Fotospor-667d307617b37.webp Foto: Fotospor

Da li će kapiten "Zmajeva" napustiti Fenerbahce i doći u Hajduk glavno je pitanje koje muči svakog navijača "Bilih" ovih dana.

Osim regionalnih medija, o Džeki i Hajduku pišu i turski mediji, a danas je red došao na Milliyet.

"Iskusnog napadača Edina Džeku, kojeg Fenerbahče želi zadržati, zbunila je ponuda splitskog Hajduka", navodi turski medij. S jedne strane, Džeko bi dolaskom u Split bio blizu svog doma te bi na kraju sjajne karijere više vremena mogao provoditi s porodicom. S druge strane, Fenerbahče ga želi zadržati.

Milliyet tvrdi da je to razlog njegove zbunjenosti. Precizinije, Džeko ne zna što bi napravio. Fenerbahče je stoga odlučio prepustiti mu da sam donese odluku. Ako poželi potpisati za Hajduk, Fenerbahče će ga pustiti, tvrde turski novinari.

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do kraja juna 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minuta igre. Jedan je od najboljih evropskih napadača posljednjih 15-ak godina, a nastupao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Poznata je i Džekina naklonost prema Hajduku. Njegov najbolji prijatelj je Senijad Ibričić, veliki miljenik Torcide, a također ima poveznicu s Hrvatskom jer je u Dubrovniku vlasnik restorana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()