NSRS usvojila Zakon o dopuni Zakona o bankama

Po hitnom postupku usvojeni su i Zakon o izmjenama Zakona o veterinarstvu u Republici Srpskoj i Zakona o dopuni Zakona o unutrašnjem platnom prometu

04.07.2024. 15:12
  • Podijeli:
reakcije nsrs-6607069771f39.webp Foto: Screenshot

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku Zakon o izmjeni Zakona o otpisu potraživanja, Zakona o dopuni Zakona o bankama Republike Srpske, te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Investiciono-razvojnoj banci Srpske.

Po hitnom postupku usvojeni su i Zakon o izmjenama Zakona o veterinarstvu u Republici Srpskoj i Zakona o dopuni Zakona o unutrašnjem platnom prometu.

Narodna skupština je u redovnoj proceduri usvojila Zakon o lovstvu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima na prijedlog predsjednika parlamenta Nenada Stevandića, kao i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima.

Usvojeni su i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, Nacrt o izmjenama Zakona o sprovođenju odluka Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika ustanovljene u skladu sa Aneksom osam Dejtonskog mirovnog sporazuma za mir u BiH, te Nacrt zakona o učeničkom standardu.

Narodna skupština Srpske primila je k znanju izvještaj o radu i izvršenju budžeta Javne ustanove Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu, kao i izvještaj o radu Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za prošlu godinu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić zaključio je prvi dio 10. redovne sjednice i njen nastavak zakazao za utorak, 9. juli, po okončanju svečane sjednice parlamenta Srpske u 12.00 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()