Vučić: Kandidat za predsjednika skupštine Ana Brnabić

Vučić je poslije sjednice Predsjedništva rekao da je SNS detaljno analizirao situaciju u kojoj se zemlja nalazi, perspektive, tešku geopolitičku poziciju Srbije

07.03.2024. 09:42
  • Podijeli:
VUČIĆ RADE PRELIĆ TANJUG (3)-65e8aeccabbcc.webp Foto: Rade Prelić/Tanjug

Kandidat za predsjednika skupštine Srbije bit će Ana Brnabić, saopćio je u srijedu večer predsjednik Srbije i član Predsjedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nakon sjednice Predsjedništva. On je rekao i da će kandidat za gradonačelnika biti Aleksandar Šapić.

“Kada je riječ o mandataru za sastav vlade, predsjednik SNS-a Miloš Vučević zatražio je još sedam do deset dana za konsultacije”, rekao je Vučić i dodao da će vlada biti formirana u najkraćem roku, javlja Beta.

Vučić je poslije sjednice Predsjedništva rekao da je SNS detaljno analizirao situaciju u kojoj se zemlja nalazi, perspektive, tešku geopolitičku poziciju Srbije.

“Presudno je da očuvamo siogurnost i mir i pomognemo narodu na Kosovu, a imamo informacije da nema napretka u razgovoru sa prištinskim političarima, ali tražit ćemo rešenja do posljednjeg trenutka”, kazao je uz ostalo Vučić.

Po njegovim riječima bilo je riječi i o podizanju obrambene industrije, u koju država mora, kako je kazao, dodatno ulagati novac ako želi da opstane kao suverena i neutralna zemlja.

Vučić je ocijenio i da, ukoliko se sukobi u Ukrajini i drugim dijelovima svijeta ne okončaju do svibnja, vjeruje da nastupaju najteža vremena za čovječanstvo i da predstoji “katastrofa neviđenih razmjera”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()