Ubica iz Srbije otkrio motive masakra, kaže da su mu se rugali i bili ljubomorni

Prilikom pretresa objekta koje koristi osumnjičeni Radiša Blažić, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjene za municiju, jedan pištolj i jedan revolver

12.05.2023. 08:40
  • Podijeli:
Uroš Blažić MUP Srbije-6454afb2cae39.webp Foto: MUP Srbije

Dvadesetogodišnji Uroš Blažić, koji je prošle sedmice u Srbiji ubio osam osoba i ranio njih 15, istražiteljima je otkrio koji je bio motiv za ovaj čin, piše Blic.

On je navodno kazao da je masakr počinio jer je u osnovnoj školi trpio nasilje. Rekao je i da su ga mještani ismijavali te da su radili zavjeru protiv njega.

Blažić je od ranije imao doticaj s oružjem. Kako piše Blic, 2021. godine na tavanu kuće pronašao je kalašnjikov i pištolj. Povremeno je išao u jednu streljanu, a navodno je pucanje vježbao i u podrumu svoje kuće. Kako je on ispričao, on je u podrumu kuće pucao iz pištolja u vreću s pijeskom. Njegov otac Radiša Blažić je potpukovnik Vojske Srbije, a i on je u međuvremenu uhapšen.

Prilikom pretresa objekta koje koristi osumnjičeni Radiša Blažić, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjene za municiju, jedan pištolj i jedan revolver. Njemu se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih naprava.

Iako mještani sela u kojima je počinio zločin kažu da su Blažića poznavali tek površno, on inzistira na priči o ismijavanju. "Osjećao sam podsmijeh, ruganje, ismijavanje. Mještani su stvarali zavjeru protiv mene", rekao je. Ispričao je i kako su navodno mještani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je kriminalac.

On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole. Kako je ispričao, djeca su ga ismijavala jer je tamnije puti i nisu se željeli družiti s njim "Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektirala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, kršćanin, ne pušim, ne pijem alkohol",  rekao je Blažić, prenosi Blic.

Tokom svog iskaza, u kojem je pokušao opravdati monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio s javnim osobama. On je ispričao kako je bio blizak s pojedinim ljudima koji su sudjelovali u rijaliti emisijama, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da drugi osjećaju prema njemu.

Blažić je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, i određen mu je pritvor do 30 dana. On je tom prilikom ispričao kako je želio "zaplašiti selo".

"Priznao je da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriju Smedereva i Mladenovca pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a koje nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mjesta", ispričao je ranije izvor "Blica".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()