U Opštoj bolnici Celje živi pacijent zamijenjen mrtvim

Prije nego što je zamjena otkrivena, sahrana je već bila obavljena

16.09.2022. 19:43
  • Podijeli:
Bolnica_Celje_Opće bolnica Celje.jpg Foto: OB Celje

U slovenačkoj Opštoj bolnici Celje, živi pacijent je zamenjen mrtvim, a bolnica je obavestila porodicu preživjelog pacijenta da je preminuo, prenosi N1 Slovenija

Prije nego što je zamjena otkrivena, sahrana je već bila obavljena.

Zamjena je navodno otkrivena kada se preživjeli pacijent vratio u starački dom.

"Znam samo da je juče u dom došao jedan štićenik za kojeg smo mislili da je mrtav”, rekao je direktor Doma za stare na Loki kod Židan Mosta.

Rukovodstvo bolnice ponudilo je ostavku, koju će upravni odbor ustanove prihvatiti u ponedeljak, najavio je predsjednik upravnog odbora Andrej Klasinc.

Obaviještena policija

Bolnica u Celju obavijestila je policiju o zamjeni identiteta.

"Prikupljamo obavještenja u pravcu sumnje na izvršenje krivičnog djela nesavjesni rad”, rekli su za N1 u Policijskoj upravi Celje.

Bolnicu u Celju od aprila vodi direktor Aleksandar Svetelšek, dok je od februara stručni direktor Franc Vindišar. Ostavku je dala i Darja Plank, pomoćnik direktora za sestrinstvo.

Ministar zdravlja Danijel Bešič Loredan kaže da je ovako nešto neprihvatljivo u 21. vijeku.

"Prije svega, kao čovjek, kao ljekar i kao potpredsjednik Vlade, moram da se iskreno izvinim porodici, takođe u ime premijera, za ono što se desilo. To je nešto što je nedopustivo. Neko je juče sahranio svog oca, a danas saznaje da mu je otac živ, dok drugi saznaju da im je otac mrtav“, rekao je on.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()