U kontrolama širom Crne Gore oduzeta velika količina oružja

Službenici Uprave policije vršili su protekle sedmice pojačane kontrole u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu građana

06.05.2023. 19:30
  • Podijeli:
crna gora policija anadolija 1-643bd97961718.webp Foto: Anadolija

Na području primorskih općina u Crnoj Gori intenzivne aktivnosti dovele su do oduzimanja više komada oružja i municije, saopćeno je iz Uprave policije. Istakli su da će se pojačane kontrole u cilju pronalaska i oduzimanja oružja u ilegalnom posjedu nastaviti i u narednom periodu.

Službenici Uprave policije vršili su protekle sedmice pojačane kontrole u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu građana.

Kako su kazali iz policije, službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su oduzeli dva pištolja (izdata dva prekršajna naloga), 19 komada detonatorskih kapisli, 30 metara sporogorećeg štapina, dvije vježbovne (školske ) protivtenkovske mine, 14 komada municije raznog kalibra, tri ručna suzavca, 25 komada pištoljske municije.

U opštini Kotor oduzet je pištolj i puška, kao i sedam metaka pištoljske municije.

U Herceg Novom oduzet je pištolj marke CZ 99, sa 88 komada metaka - važenje dozvole je isteklo te se očekuje kvalifikacija krivičnog djela od strane tužioca. U ovoj opštini oduzet je i gasni pištolj marke Ekol Tirol bez dozvole, sa 50 komada barutnih metaka, kao i osam patrona puščane municije. U opštini Tivat oduzet je gasni pištolj i četiri pištoljska metka.

U okviru akcije "Poštuj život vrati oružje" u Baru i Budvi nedavno su vraćena dva pištolja. Iz policije ističu da je kao rezultat ovih aktivnosti na teritoriji opštine Nikšić pronađeno i oduzeto više komada vatrenog oružja, municije i sredstava posebne namjene.

"Nikšićka policija je sinoć, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi osamnaestogodišnja osoba iz Nikšića i tom prilikom od oca ove osobe0 oduzela dva pištolja u ilegalnom posjedu, kao i lovački karabin u ilegalnom posjedu", poručuju iz policije.

Osim toga, kako su kazali, oduzeto je i 245 komada municije različite vrste i kalibra, dva prazna pištoljska okvira i dva okvira u kojima se nalazilo 12 komada municije, redenik sa 50 komada puščane municije i jedan optički nišan.

Poručuju da su pretresom na ovoj lokaciji pronađeni i oduzeti topovski udar, tri komada ručnih dimnih bombi i jedna fleš bomba, kao i dva inicijalna upaljača. Službenici Uprave policije će, kako su kazali, i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima na ovom planu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()