Tenzije zbog izjave ministra! Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj

Grlić Radman je izjavio da Srbija mora da odlučiti na kojoj će stolici sjediti.

25.02.2024. 13:24
  • Podijeli:
gordan grlić radman, 20 dec 2023 - foto  Igor Soban Pixsell-65a3f0f27c24e.webp Foto: Igor Soban/Pixsell

 Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom izjava hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana upućenih protiv predsjedika Srbije Aleksandra Vučića i Srbije u cjelini.
Iz Ministarstva su ukazali da te izjave predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promovisanja mira i stabilnosti u regionu.

U noti se izražava očekivanje da će se visoki zvaničnici Hrvatske u narednom periodu uzdržati od izjava koje predstavljaju miješanje u unutrašnje stvari Srbije, te voditi politiku pomirenja i dobrosusjedskih odnosa dvije države.

"Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i ovim putem želi da ukaže na potpunu neprihvatljivost izjava ministra Radmana koje je izrekao juče na Dnevniku N1 televizije u Zagrebu, a koje su upućene protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srbije u cjelini", navedeno je u protestnoj noti.

Grlić Radman je izjavio da Srbija mora da odlučiti na kojoj će stolici sjediti.

"Neudobno je sjediti na dvije stolice. Vučić ne bi trebao da ima veliku dilemu. On može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana", rekao je hrvatski ministar. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()