Pošte Srbije pokradene: Obustavljen rad u Banjskoj

Uskoro više informacija

25.09.2023. 18:36
  • Podijeli:
kosovska policija banjska tanjug-6510713f9837c.webp Foto: Tanjug

Javno preduzeće "Pošta Srbije" saopštilo je da je obustavljen rad pošte u Banjskoj kod Zvečana zbog, kako se navodi, upada albanskih terorista u objekat pošte prošle noći i velike materijalne štete koju su napravili.

Iz ovog preduzeća ističu da je prilikom upada albanskih terorista oštećena imovina i ukradena oprema.

"Albanski teroristi tim vandalskim činom, ne samo da su doveli do toga da će privremeno biti obustavljeno pružanje poštanskih usluga Banjskoj, nego su, inspirisani neodgovornom i opasnom politikom Aljbina Kurtija, svesno i namerno nastavili sa zastrašivanjem i uništavanjem svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji, kao i otežavanjem nesmetanog kretanja, rada i svakodnevnog života svih onih koji se protive nerazumnoj politici privremenih organa vlasti u Prištini", navodi se u saopštenju.

Iz preduzeća "Pošta Srbije" ističu da zbog blokade koju sprovode osobe naoružane dugim cijevima nisu u mogućnosti da tačno utvrde razmjere štete i da će javnost naknadno biti obaviještena o tome kada će poslovnica pošte u Banjskoj početi sa radom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su trojica Srba sa Kosova i Metohije stradala u selu Banjska, od kojih dvojica od snajperske vatre sa velike udaljenosti, a postoji bojazan da je ubijen još jedan.

"Noćas u 2.46 grupa Srba sa Kosova postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj na severu Kosova, zatim je došla kosovska policija koja je pokušala da ih ukloni. Nakon toga došlo do sukoba sa Srbima u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku i ranjeno još jedno lice", naveo je Vučić.

On je naveo da se u Banjskoj dogodilo to da su se Srbi sa Kosova i Metohiji pobunili ne želeći više da trpe teror premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija.

Iz Specijalnog tužilaštva samoproglašenog Kosova sinoć je saopštilo da je šest osoba privedeno zbog napada na policiju u Banjskoj i da im je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()