Pomak u slučaju ubistva male Danke: Saslušani direktor Vodovoda i prijatelj osumnjičenog

Jedan ubici dao auto

27.05.2024. 17:51
  • Podijeli:
ubistvo danka kurir-66114cabec877.webp Foto: Kurir.rs

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru završeno je saslušanje dva svjedoka u sklopu istrage ubistva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, zbog kojeg su uhapšeni radnici JKP-a Vodovod Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).
Danas su saslušani direktor JKP-a Vodovod Goran Pavić i prijatelj osumnjičenog Jankovića.

Prijatelj Jankovića saslušan je zbog toga što je osumnjičenom, u danima potrage za Dankom, posudio svoj automobil. Zasad nije poznato na koje su se sve okolnosti izjašnjavali svjedoci. Pretpostavlja se da je direktor JKP-a Vodovod govorio i o ponašanju osumnjičenih tokom potrage za Dankom s obzirom na to da su zbog zločina uhapšeni radnici tog preduzeća.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek automobila i odnijeli na deponiju. Tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno.

Tokom istrage zločina privedeni su i otac i brat osumnjičenog Dejana – Radoslav i Dalibor Dragijević, zbog sumnje da su pomogli osumnjičenom da premjesti tijelo djeteta. Istraga cijelog slučaja nestanka i ubistva Danke u sjeni je nasilne smrti brata osumnjičenog za zločin – Dalibora, koji je preminuo tokom policijskog zadržavanja.

Dalibor Dragijević priveden je 6. aprila. Kako se navodilo u saopćenju MUP-a, njemu je tada određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a u nedjelju ujutro javnost je bila obaviještena da je Dragijević preminuo u policijskoj stanici. U saopćenju je MUP tvrdio da je Dragijeviću iznenada pozlilo te da su ljekari mogli samo konstatovati njegovu smrt.

Tijelo Dragijevića potom je poslano na obdukciju koja je pokazala da je umro nasilnom smrću. U sudsko-medicinskom nalazu, konstatovane su brojne povrede po tijelu Dragijevića, a ove okolnosti otvorile su pitanje policijske torture kojoj je Dragijević tog dana bio izložen. Prema neslužbenim saznanjima, piše Nova.rs, on je tog dana vođen na nekoliko lokacija kako bi pokazao gdje su navodno sakrili Dankino tijelo. Dragijević je tvrdio da ne zna gdje je tijelo, a navodno su ga policijski službenici tukli kako bi dobili informaciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()