Polno uznemiravao, i proganjao djevojke: Uhapšen mladić

Sumnjiči se da je u dužem vremenskom periodu putem društvenih mreža sa naloga "drajzica" postavljao uvredljive komentare prijetećeg sadržaja i objavljivao video-snimke eksplicitnog sadržaja oštećenih

02.11.2023. 20:25
  • Podijeli:
policija srbija mup srbije-6537a00a2bc17.webp Foto: MUP RS

Mladić iz Batajnice B. B. (24) uhapšen je po nalogu Posebnog odjeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da je mjesecima uhodio, proganjao i polno uznemiravao djevojke u Batajnici.

B. B. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela polno uznemiravanje, proganjanje i ugrožavanje sigurnosti, saopštio je MUP.

Sumnjiči se da je u dužem vremenskom periodu putem društvenih mreža sa naloga "drajzica" postavljao uvredljive komentare prijetećeg sadržaja i objavljivao video-snimke eksplicitnog sadržaja oštećenih.

Krio se iza naloga na društvenim mrežama i fiktivnog imena, viješto skrivajući svoj identitet, što je izazvalo dodatni strah i paniku kod žrtava jer niko nije znao o kome je riječ.

Pregledom mobilnog telefona koje je osumnjičeni koristio, pronađeni su navedeni profili i objave koje je postavljao na društvenim mrežama, kažu iz MUP-a.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()