Plenković ide u posjetu Banožiću: "U zabrinjavajućem je stanju"

"Posjetiću ga, samo moramo odabrati trenutak", dodao je on.

12.11.2023. 14:40
  • Podijeli:
Andrej Plenković foto  Luka Stanzl:PIXSELL-645e1be85b041.webp Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je bivši ministar odbrane Mario Banožić i dalje u "zabrinjavajućem stanju", nakon teške saobraćajne nesreće i dodao da će ga posjetiti kada bude dobar trenutak.

"Tomo Medved (ministar hrvatskih veterana) je juče bio kod njega i sa porodicom. Čuli smo se sa ljekarima i dalje je u stanju koje je zabrinjavajuće. Mislim da će se KBC Osijek danas ponovno oglasiti", rekao je Plenković, prenosi Index.hr.

"Posjetiću ga, samo moramo odabrati trenutak", dodao je on.

Plenković je istakao da se sutra kreće u imenovanje novog ministra odbrane.

"Sutra ćemo početi konsultacije na tu temu. Predložićemo Saboru novog ministra", rekao je on.

Hrvatska policija podneijeće krivičnu prijavu porotiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba.

Kako je navedeno u saopštenju policije, zbog sumnje da je juče kršenjem saobraćajnih propisa izazvao saobraćajnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru biti podneijta krivična prijava za krivično djelo izazivanje saobraćajne nesreće u drumskom saobraćaju.

Dodaje se da su od njega uzeti uzorci krvi i urina radi analize. Nesreća se dogodila na izlazu iz Vinkovaca u smeru Županje. Banožić je prvo primljen u vinkovačku bolnicu, a potom je prebačen u KBC Osijek. Na intenzivnoj je nezi i ima povrede mozga, grudi i ekstremiteta, ali nije životno ugrožen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()