Dačić ne krije ljutnju: Ovo je dan srama!

On je najavio da će Srbija nastaviti da se bori svim snagama da današnja odluka ne bude usvojena na Komitetu ministara 16. maja.

16.04.2024. 22:28
  • Podijeli:
dacic-65fc243faef1c.webp Foto: TANJUG/ JANDEKS

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da je danas dan srama u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, budući da je prvi put u istoriji preporučeno članstvo nečega što nije država.

Dačić je istakao da su odlukom da preporuči prijem Prištine u članstvo Savjeta Evrope potkopani temelji te organizacije i međunarodnog pravnog poretka, kao i da je odluka nametnuta silom međunarodnih moćnika.

One koji su odobrili preporuku da Priština postane dio Savjeta Evrope, Dačić je upitao o kakvom principu zaštite teritorijalnog integriteta će dalje pričati kada su narušili teritorijalni integritet Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

On je najavio da će Srbija nastaviti da se bori svim snagama da današnja odluka ne bude usvojena na Komitetu ministara 16. maja.

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope usvojila je danas u Strazburu preporuku da Priština postane član Savjeta Evrope.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()