Predstavnik Kine u UN: Rezolucija o Srebrenici nije u skladu sa retorikom mira

Istakao da bi o BiH trebalo da odlučuju predstavnici tri naroda

15.05.2024. 19:05
  • Podijeli:
kina vijece sigurnosti screenshot-6644eb3533112.webp Foto: Screenshot

Kineski ambasador u Savjetu bezbjednosti UN Geng Šuang rekao je danas da najavljena rezolucija o Srebrenici nije u skladu sa retorikom održavanja mira i stabilnosti u regionu.

“Kina poziva sponzore rezolucije da se konsenzusom riješi to pitanje. Podržavamo suverenitet BiH i nastavićemo izgradnju prijateljskih odnosa sa narodima u BiH”, rekao je Šuang je na sjednici Savjeta bezbjednosti o situaciji u BiH.

On je istakao da bi o BiH trebalo da odlučuju predstavnici tri naroda.

Naveo je da se BiH suočava sa izovima i da proces pomirenja nailazi na izazove zbog retorika koje podižu tenzije.

Šuang je naglasio da je potrebno raditi na očuvanju mira i pratiti situaciju u BiH.

“Važno je imati izbalansiran stav prema svim stranama u BiH. Јednostrane sankcije i uplitanje u unutrašnja pitanja nisu dobra”, rekao je on.

Kineski ambasador je istakao da je Kina zabrinuta zbog izbora Kristijana Šmita i korišćenja "Bonskih ovlašćenja", dodajući da je narušeno djelovanje Predsjedništva BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()