Sud BiH odlučio: Odbijena žalba SDS-a

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je ranije Srni da se nada da će Apelaciono odjeljenje Suda BiH odlučiti u korist SDS-a.

07.06.2024. 18:18
  • Podijeli:
sud-bih.jpg

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je žalbu SDS-a na odluku Centralne izborne komisije BiH o zabrani učešća toj stranci na lokalnim izborima u oktobru, saznaje Srna iz izvora bliskih Sudu BiH.

Na službeni zahtjev Srne da odgovore da li je Sud donio odluku na žalbu SDS-a na odluku CIK-a da zabrani SDS-u učešće na lokalnm izborima u oktobru, iz Suda su odgovorili da će "odluka Suda po žalbi SDS-a na odluku CIK-a biti donesena u zakonom predviđenom roku, a o čemu će javnost biti upoznata kada se steknu uslovi za njenu objavu".

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je ranije Srni da se nada da će Apelaciono odjeljenje Suda BiH odlučiti u korist SDS-a.

Ukoliko bude negativno rješenje, Miličević je naveo da je dalji korak obraćanje Ustavnom sudu BiH, a potom i eventualno Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

CIK je prethodno odbio saglasnost za ovjeru SDS-a zbog blokiranih računa za finansiranje kampanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()