Oglasilo se Tužilaštvo BiH o saslušanju Zukana Heleza

Iz ove pravosudne institucije naveli su da je Helez u svojstvu svjedoka iznio saznanja koja će biti dalje provjerena

27.11.2023. 15:16
  • Podijeli:
tužilaštvo_bih_pixsell-6564a49f5b327.webp Foto: Pixsell

Zukan Helez, ministar odbrane BiH danas je saslušan pred tužiocem iz Odsjeka za terorizam, a povodom toga se oglasilo i Tužilaštvo BiH.

Iz ove pravosudne institucije naveli su da je Helez u svojstvu svjedoka iznio saznanja koja će biti dalje provjerena.

"Svjedok Helez iznio je svoja saznanja, koja će biti predmetom dalje provjere nadležnih agencija, te će nakon izvršenih aktivnosti, javnost biti informirana, s obzirom na postojanje interesa javnosti u Bosni i Hercegovini, kao i domaćih i međunarodnih institucija, za navode koje je iznio g Helez", saopštili su iz Tužilaštva BiH.

U Tužilaštvu BiH formiran je predmet u Odjeljenju za terorizam u okviru kojeg je kao svjedok pozvan ministar odbrane BiH Zukan Helez, a nakon što je u javnost nedavno iznio informacije kako na području Rogatice i području planine Maglić postoje vojni kampovi za obuku, te da za to posjeduje i fotografije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()