NSRS danas održava posebnu sjednicu: Analizirat će situaciju u svijetu i posljedice po RS

U materijalima za sjednicu, predlagači su spomenuli i ambasadora SAD-a Michaela Murphyja kao i Christiana Schmidta, naročito u kontekstu posljednjih izmjena Izbornog zakona BiH

28.03.2024. 08:16
  • Podijeli:
narodna skupština republike srpske, republika srpska - 12 mart 2024 - Dejan Rakita PIXSELL-65f1f251b7303.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Narodna skupština Republike Srpske danas će održati posebnu 11. sjednicu na kojoj će se, kako je navedeno, raspravljati u sklopu samo jedne tačke dnevnog reda.

Prema najavama iz Banjaluke, poslanici u NSRS će na posebnoj sjednici razmatrati aktuelnu sigurnosnu i političku situaciju u svijetu s aspekta posljedica na Republiku Srpsku.

Autori materijala za 11. posebnu sjednicu su naveli i da "Republika Srpska ne smatra sebe neprijateljem Zapada i ne nastoji da se izoluje od Zapada, već se nada da će u budućnosti države koje pripadaju zapadnoj zajednici pokazati želju da razumiju složenu realnost BiH i nastaviti pragmatičnu saradnju sa Republikom Srpskom koja se vodi principom poštovanja međusobnih interesa i na takvim osnovama Republika Srpska je spremna za dijalog i saradnju.

Odnosi država Evropske Unije i Republike Srpske biće generalno od presudnog značaja za adekvatnu realizaciju svega navedenog."

U materijalima za sjednicu, predlagači su spomenuli i ambasadora SAD-a Michaela Murphyja kao i Christiana Schmidta, naročito u kontekstu posljednjih izmjena Izbornog zakona BiH.

"Republici Srpskoj u navedenim aktivnostima, ne idu na ruku neprijateljski, neustavni, nedejtonski potezi političkog Sarajeva i lobiranja u svjetskim centrima moći kojima se favorizuju bošnjački stavovi i ciljevi, koji za cilj imaju institucionalno odumiranje, a zatim i ukidanje Republike Srpske."

Svakako, očekuje se kako će poslanici dobar dio sjednice posvetiti upravo odlukama Christiana Schmidta što je najavio i predsjednik RS Milorad Dodik.

"Sve je to licemjerno, ali u svakom slučaju ono što ćemo mi raditi i kako i šta mislimo o nametanjima mogu svi zajedno da gledaju u direktnom prenosu", poručio je ranije Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()