Konaković: Nagrađeni smo iz Brisela jer smo napravili toliko kompromisa

Istakao da je napravljen pomak, te poručio da nije lagano sarađivati s ljudima s kojima se suštinski ne slažeš

25.03.2024. 15:10
  • Podijeli:
elmedin konakovic anadolija-66015f6041bd8.webp Foto: Anadolija

Predsjednik Naroda i pravde i šef diplomatije Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković obratio se javnosti na konferenciji za medije Trojke povodom historijskog pomaka na putu EU integracija.

Na početku objašnjava da nije bilo jednostavno sarađivati sa ljudima s kojima se suštinski ne slažeš, ali da su uspjeli napraviti pomak.

"Trojka je potpuno opravdala svoja očekivanja i potvrdila koliko je bilo važno da se prvo mi između sebe, unutar ove grupe dogovorimo o prioritetima važnim za BiH. Napravili smo u ovom periodu između nas toliko kompromisa koji su na kraju nagrađeni iz Brisela", kazao je

Zahvalio se ljudima iz Trojke koji su radili na EU zakonima, stavivši akcenat na sve one ljude koje su okupili sa sobom na konferenciji.

"Ovi ljudi iza nas i još stotine drugih su uradili jedan lavovski posao. Pokazali smo da je moguće u ovoj zemlji sjesti i dogovarati se bez obzira na te teške trenutke iz bliže i dalje historije. Svjedočite da je ova koalicija usvojila 16 evropskih zakona, usvojila najveći budžet u historiji BiH, počela saradnju sa Europolom i Frontexom", rekao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()