CIK donio niz akata važnih za provedbu lokalnih izbora povezanih s najnovijom odlukom Schmidta

Na današnjoj sjednici

03.05.2024. 15:14
  • Podijeli:
cik bih una-65f57ea65f6ef.webp Foto: UNA

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici, u okviru priprema za provedbu Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2024. godine, donijela je niz akata, važnih za njihovu provedbu.

Nakon nametanja tehničkih izmjena Izbornog zakona od visokog predstavnika Christiana Schmidt, (kojeg ne priznaju u RS), CIK je usvojio 26 podzakonskih akata bitnih za provedbu izbora.

Tamo gdje je bilo potrebno usvojeni su i prečišćeni tekstovi radi lakšeg snalaženja.

Usvojeni podzakonski akti stupaju na snagu danom donošenja, a objavit će se u jedinstvenom broju "Službenog glasnika BiH". Na web stranici CIK-a bit će objavljeni iduće sedmice, na dan raspisivanja izbora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()