Pijani vozač izazvao sudar: Žena i dijete teško povrijeđeni

Vozač takođe ima teške povrede, ali je nakon medicinske obrade pušten

02.07.2024. 22:29
  • Podijeli:
Ilustracija Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Ilustracija

Vozač (47) koji je 1. jula u večernjim satima vozio pod uticajem alkohola u suprotnoj traci u Splitu i sudario se s vozilom u kojem su bili žena i četvoro djece, uhapšen je, saopštila je splitska policija.

Nesreća se dogodila oko 21:15 u Solinskoj ulici. Prema policijskom uviđaju, 47-godišnji vozač s 1,85 promila alkohola u organizmu prešao je u suprotnu traku i udario u prednju lijevu stranu vozila u kojem su se nalazili žena i četvoro djece, objavila je splitska policija.

Žena i jedno dijete su teško povrijeđeni i zadržani su u bolnici. Vozač takođe ima teške povrede, ali je nakon medicinske obrade pušten. Ostala troje djece su lakše povrijeđena.

Vozač ličnog vozila je uhapšen i zadržan u policiji do otriježnjenja, nakon čega će biti sprovedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Prema informacijama policije, vozač je recidivist u saobraćajnim prekršajima, ranije je prijavljivan zbog vožnje u alkoholisanom stanju, prelaska kroz crveno svjetlo i prekoračenja brzine.

Šest osoba iz nesreće primljeno je u Klinički bolnički centar Split, među kojima su četvoro djece i dvije odrasle osobe. Dvoje djece s lakšim povredama pušteno je na kućnu njegu, dok je jedna djevojčica hospitalizovana s ozbiljnim povredama glave i drugih organa i nalazi se u životnoj opasnosti. Žena (43) koja je vozila ima prelome pršljenova i zadržana je na opservaciji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()