Bitno da se to pitanje riješi: Knežević o imenovanju načelnika ZŠ OS BiH

"Da li ću to biti ja ili neko drugo, to nije ključno pitanje"

27.11.2023. 11:54
  • Podijeli:
Knežević, Mašović-654f40e8780ce.webp Foto: EUFOR

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine bi na današnjoj sjednici trebalo imenovati nove članove generalskog kora, a za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH predložen je Gojko Knežević.

Knežević je danas u Sarajevu rekao da je činjenica da se rotacija trebala desiti ranije, krajem februara prošle godine.

“Ne bih ulazio u detalje zbog čega se to nije dogodilo, ali je to zakonska obaveza i potrebno je da se ta tema završi što je moguće prije. Pozivamo se vrlo često na zakon, na određene članove, međutim, zakon moramo posmatrati integralno i poštovati ga integralno u cjelini, po svim pitanjima”, pojasnio je Knežević.

Smatra da je generalno za sistem dobro da se to pitanje završi.

“A i da se time ispoštuje sam zakon. Tu se pominje moje ime, bitno je da se završi pitanje rotacije generala i da na poziciju načelnika Zajedničkog štaba, kako je to i predviđeno u sljedećoj rotaciji, dođe general iz reda srpskog naroda. Da li ću to biti ja ili neko drugo, to nije ključno pitanje”, istakao je Knežević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()