Policija u Tuzli privela muškarca zbog nacionalnih i vjerskih uvreda: Zadržan na liječenju u Klinici za psihijatriju

O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona

02.07.2024. 20:20
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_traka_foto_MUPKS-63ce6081cfbf4.webp Foto: MUP KS

Policijski službenici MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su uhapsili muškarca koji je na društvenim mrežama objavljivao snimke u kojima vrijeđa Bošnjake i muslimane.  

”Nakon saznanja o video snimku objavljenom na društvenoj mreži, u kojem jedna osoba javno iskazuje nacionalnu i vjersku netrepeljivost, službenici su identifikovali navedenu osobu, a radi se o muškarcu inicijala M.G. iz Tuzle”, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Muškarac je doveden u službene prostorije policijske stanice Istok, nakon čega je vozilom Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla prevezen u Kliniku za psihijatriju UKC-a Tuzla, gdje je zadržan na daljem liječenju.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok su potrebne mjere poduzeli policijski službenici PS Istok i OKP PU Tuzla, koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog događaja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()