"Okršaj" Čavare i Borenovića na sjednici: Čemu toliki strah?

Dosadašnju raspravu obilježilo je oduzimanje riječi, optužbe i kritike

22.08.2023. 14:42
  • Podijeli:
parlament sjednica una (3)-64e4ad166c20a.webp Foto: UNA

U Sarajevu se održava deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Dosadašnju raspravu obilježilo je oduzimanje riječi, optužbe i kritike.

Zastupnik PDP-a Branislav Borenović je kazao da se desilo i to da je zabranjeno govoriti o tome šta je na dnevnom redu, obzirom da ga je Marinko Čavara, predsjedavajući doma nekoliko puta prekidao, govoreći da krši poslovnik.

"Čovjek iz HDZ-a se stavlja u zaštitu Dodika i zabranio je pitanja zašto nema zakona o Ustavnom sudu BiH, obzirom da to interesuje cijelu javnost. Šta je problem to pitati? Zašto toliki strah vladajuće koalicije", rekao je Borenović.

Inače, Čavara je Borenovića prekinuo i pojasnio taj čin da nije dozvoljen politički govor prilikom rasprave o tački dnevnog reda.

“Govorite suprotno Poslovniku, ovo nije Skupština RS, ovo je Skupština BiH”, upozorio je Čavara.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()