Željka Radović imenovana za glavnog Republičkog tužioca RS!

Dosada obavljala funkciju glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Doboju

15.06.2023. 16:39
  • Podijeli:
Željka Radović foto BIRN-648b227ee644e.webp Foto: BIRN

Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH imenovao je danas Željku Radović za glavnog tužioca Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske. 

Ona je dosada obavljala funkciju glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Zoran Lazić imenovan je za predsjednika Osnovnog suda u Derventi, saopšteno je iz VSTS-a BiH.

Lejla Handžić Selimović imenovana je na poziciju tužioca Tužilaštva Federacije BiH /FBiH/, Jelena Gavran za sudiju Opštinskog suda u LJubuškom, Aida Tabaković za sudiju Opštinskog suda u Cazinu, Aldina Bašanović za sudiju Opštinskog suda u Cazinu i Nevena Močević za stručnog saradnika Opštinskog suda u Kiseljaku.

Pri donošenju odluke o imenovanju VSTS BiH je danas u Sarajevu uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti za nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavljanje dužnosti, odnosa sa kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda, te iskustva na rukovodećim poslovima.

U saopštenju se navodi da VSTS pri imenovanju primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjerna zastupljenost polova.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupiće na dužnost 17. jula.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()