Vijest dana! Skupljen novac za liječenje malenog Viktora, dječaka - leptir

Porodica presrećna

26.11.2023. 18:34
  • Podijeli:
Viktor Putica-656381adb9efb.webp Foto: PRINTSCREEN/X

Novac za odlazak malenog Viktora Putice, dječaka-leptira, u Ameriku gdje će primiti najnoviju terapiju prikupljen je i mališan bi trebalo krajem decembra ili početkom januara otići u SAD.

Skupljeno je 640.000 evra, koliko je potrebno po procjeni “Kristal bioteka”, koji proizvodi terapiju za buloznu epidermolizu, rijetko genetsko oboljenje s kojim Viktor živi u živim ranama i teškim mukama od rođenja, jer mu koža puca i na najmanji dodir.

 

 

"Najprije hvala svima na ogromnoj podršci i materijalnoj i moralnoj da naš sinčić ode u Ameriku i primi terapiju koja je za nas životna prilika. Taj novi gel, koji je registrovan samo u Americi, dakle ne i u ЕU, pomoći će da se na neko vrijeme zatvore Viktorove rane. Neizmjerno smo srećni",  rekla je Milena Putica, Viktorova majka.

Ona navodi da još ne zna koliki će zaista biti troškovi primanja ove terapije u SAD, jer je 640.000 evra procijenjeno na osnovu prosječne kliničke slike djeteta oboljelog od bulozne epidermolize.

"Tek kada Viktora pregledaju i urade sve analize znaćemo koliko dugo treba da prima terapiju, koja sedmično košta 24.500 dolara, a koja je procijenjena na godinu dana",  navodi Milena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()