Una i Sana zaplavile stambene objekte, sve službe na terenu

Trenutno je desetak objekata ugroženo i pokušavaju prepumpavanjem vode i vraćanjem u riječno korito da spasu i te objekte

17.05.2023. 14:22
  • Podijeli:
sana_poplave-64634d6f6425f.webp Foto: UNA

Rijeke Una i Sana su u svojim slivovima zaplavile određen broj stambenih objekata nakon što je tokom noći došlo do porasta vodostaja, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović i dodao da su sve službe na terenu.

Novitović je istakao da je u Novom Gradu proglašeno stanje elementarne nepogode, a u toku noći je od poplava i velikog dotoka vode sačuvano jezgro grada, dok u nižim dijelovima ima poplavljenih objekata.

Kada je riječ o Kostajnici, Novitović je rekao da su sve ekipe na terenu, trenutno je desetak objekata ugroženo i pokušavaju prepumpavanjem vode i vraćanjem u riječno korito da spasu i te objekte.

"Sve službe civilne zaštite, vatrogasno-spasilačkih jedinica, javnih preduzeća su na terenu. Svi štabovi lokalnih zajednica su u stalnom zasjedanju, načelnici i pripadnici Republičke uprave civilne zaštite su na terenu", rekao je Novitović.

Novitović je naglasio da se prati situacija i u Sanskom Mostu, Ključu, Krupi i Bihaću, kao i da konstantno razmjenjuju informacije i sa preduzećem "Vode Republike Srpske" u vezi sa dotokom vode.

"Upravljamo situacijom i držimo je pod kontrolom. Na ovu količinu padavina i na ovo stanje posljedice su minimalne", rekao je Novitović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()