Savremene učionice i video-nadzor – donacija kompanije m:tel banjalučkoj Gimnaziji

Za sanaciju učionica, namještaj i tehničku opremu, te postavljanje video-nadzora u cijeloj školi, kompanija m:tel je donirala više od 100.000 KM

23.05.2024. 17:11
  • Podijeli:
donacija_mtel_stupljenje fotografije-664f5c6629280.webp Foto: Ustupljene fotografije

Kao dugogodišnji prijatelj banjalučke Gimnazije, kompanija m:tel donirala je sredstava kojima su dvije učionice ove škole potpuno adaptirane, a nabavljena je i oprema potrebna za izvođenje savremene nastave. Uz adaptaciju učionica, Gimnazija Banja Luka dobila je i sistem video-nadzora koji će omogućiti veću bezbjednost i učenika i profesora ove škole. Generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan prilikom posjete banjalučkoj Gimnaziji, simbolično je predala u rad renovirane učionice direktorki škole Viti Malešević.

Za sanaciju učionica, namještaj i tehničku opremu, te postavljanje video-nadzora u cijeloj školi, kompanija m:tel je donirala više od 100.000 KM, a naredni korak je i nabavka računarske opreme. „Kada sam videla u kakvom stanju su bile učionice, odlučila sam da ih najpre renoviramo, a tek nakon toga doniramo i svu potrebnu računarsku opremu. Osim toga, ugradili smo i najsavremniji video-nadzor uz koji će deca i osoblje škole biti sigurniji i bezbedniji“, izjavila je Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel. Obraćajući se učenicima i zaposlenima ove škole, Trivan je istakla da je obrazovanje jedina sigurna investicija. „Kao učenici Gimnazije, vi ste elita jednog društva koja zaslužuje obrazovanje u pristojnim i moderno opremljenim učionicama“, poručila je Trivan.

Društvena odgovornost podrazumijeva brigu o zajednici, a naročito o obrazovnim ustanovama i našim mladima koji zaslužuju najbolje uslove za učenje. Upravo zato, kompanija m:tel ulaže znatna sredstva da pomogne što više osnovnih i srednjih škola, ali i fakulteta, na različite načine.

Uz zahvalnost kompaniji m:tel i direktorki Trivan, direktorka Gimnazije Banja Luka Vita Malešević istakla je koliki značaj ova donacija ima za školu i njene učenike „Uz nov i savremen video-nadzor, naša škola koja se može pohvaliti većim brojem učenica i profesorki u odnosu na muškarce, sada će biti još bezbjednija, a mi ćemo se osjećati još sigurnije, a obećanje da ćemo nakon renoviranih učionica dobiti i računarsku opremu, daje nam dodatnu sigurnost i elan da bolje radimo svoj posao, stičemo i širimo znanja“, poručila je Malešević.

Ova donacija nastavak je sličnih aktivnosti koje je kompanija m:tel realizovala na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci, a ujedno i potvrda predanosti i usmjerenja da značajna sredstva ulaže u obrazovanje, kako bi mladi ostajali ovdje i obrazovali se u svojoj zemlji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()