Na magistralnom putu M-15: Za rekonstrukciju mosta preko Sane dva miliona maraka

Most se već dugo nalazi u oronulom i dotrajalom stanju.

06.09.2023. 17:22
  • Podijeli:
radnici-ljeto-foto-patrikmacek-pixsell.jpg

Rekonstrukcija mosta preko rijeke Sane, koji se nalazi na magistralnom putu M-15, u neposrednoj blizini Sanskog Mosta, uslijediće u narednim mjesecima i ovaj projekat će koštati dva miliona maraka.

Tim povodom su u ovom gradu boravili predstavnici Javnog preduzeća "Ceste FBiH", a ovaj projekat su kao prioritetan u proteklom periodu predstavnici lokalnih vlasti kandidirali pri nadležnim federalnim institucijama.

Most se već dugo nalazi u oronulom i dotrajalom stanju, treba reći kako predstavlja veoma važan infrastrukturni objekat za saobraćaj, pa se ovaj projekat nametnuo kao jedan od prioriteta, pišu "Nezavisne".

"Ono što će prethoditi ovim radovima jeste uređenje i asfaltiranje lokalnog nekategorisanog puta koji od pomenutog magistralnog puta kroz dio naselja Čaplje, preko lokaliteta Kriva cesta, vodi do Sanskog Mosta. Kada započnu radovi na mostu, saobraćaj će na dionici magistralnog puta M-15 biti potpuno obustavljen, te će se preusmjeravati ovim alternativnim pravcem", istakao je Neven Pavlinović, predstavnik Javnog preduzeća "Ceste FBiH".

Očekuje se da radovi na uređenju alternativnog puta, koji je većim dijelom makadamski, započnu u vrlo skorom periodu, a radovi na rekonstrukciji mosta mogli bi započeti iduće godine.

Prema najavama koje su se mogle danas čuti, sve ove aktivnosti morale bi biti završene do početka ljetne sezone.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()