Krvari! Trudnica hitno prevezena iz Trebinja u UKC RS

U saopštenju se navodi da je riječ o ranoj trudnoći i da prijevremeno rođena djeca u ovom periodu mogu biti zbrinuta samo u ustanovama kakav je UKC Republike Srpske.

04.02.2024. 13:25
  • Podijeli:
ukc-rs-foto-o.matavulj.jpg

Pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske danas su iz Trebinja u Banjaluku prevezli trudnicu radi potrebe za daljim liječenjem i eventualnim prijevremenim porodom.

"Riječ je o trudnici čiji su inicijali D.G. /35/ u 27. nedjelji trudnoće koja je hospitalizovana u Opštoj bolnici Trebinje zbog krvarenja. Kako je u pitanju treća po redu trudnoća, a prethodne dvije su završene carskim rezom, trudnica je hitno transportovana u Banjaluku", saopšteno je iz Helikopterskog servisa Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je riječ o ranoj trudnoći i da prijevremeno rođena djeca u ovom periodu mogu biti zbrinuta samo u ustanovama kakav je UKC Republike Srpske.

"Pripadnicima službe za vazdušni medicinski transport nakon jučerašnjeg, isto tako komplikovanog transporta novorođenčeta, ovo je još jedan uspješno izvršeni transport u ovoj godini, čime su pokazali da su spremni u svakom trenutku da za kratko vrijeme budu u službi građana Republike Srpske za njihove najvažnije životne zahtjeve", ističe se u saopštenju.

Od početka godine ovo je deveti vazdušni medicinski transport.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()