Kratkotrajne obustave saobraćaja na putu Brčko - Bijeljina

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po suvim kolovozima

09.03.2023. 07:57
  • Podijeli:
neum-stolac-cesta-una.jpg

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Vršani-Rača, u rejonu Velinog Sela, danas će zbog sanacije dolaziti do kratkotrajnih obustava saobraćaja, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Do 17.00 časova na ovim dionicama saobraćaj će biti usporen.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po suvim kolovozima, a iz AMS-a upozoravaju vozače u zapadnim krajevima na povremeno jake udare vjetra.

Magla smanjuje vidljivost na putevima na području Livna i Glamoča, kao i na planinskom prevoju Makljen na dionici Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na dionici regionalnog puta Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, dolazi do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice i Foča-Goražde u Filipovićima.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima granični prelaz Brod-Derventa-Doboj-Karuše, Stanić Rijeka-auto-put-Laktaši i Tramošnice-Obudovac-Bijeljina-granični prelaz Rača. Vozačima se savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH je zbog uklanjanja odrona i oborenih stabala obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Srbljani–Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani-Cazin-LJusina-Bosanska Krupa.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar, kod restorana "Zdrava voda", saobraća se naizmjenično, jednom trakom u dužini od 150 metara.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS-a podsjećaju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 1. aprila.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()