Jedini u regiji: Svi učenici i studenti u Sarajevu od 1. maja imaće besplatan javni prevoz

Ovom odlukom Sarajevo će biti jedini grad u regiji koji ima besplatni javni prevoz za sve učenike i studente

29.04.2023. 14:46
  • Podijeli:
tramvaji_sarajevski 3-1664291343180.webp Foto: Una

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je nova subvencioniranja karti za javni prevoz.

Na osnovu odluke svi učenici i studenti od 1. maja imaće besplatan javni prevoz, navodi se.

"Svi učenici i studenti moći će besplatno koristiti javni prevoz i vjerujemo da će ova odluka doprinijeti i boljim rezultatima naše mladosti, ali i kućnim budžetima. Do sada smo uradili velike promjene u cijenama karti i nastavićemo pronalaziti i donositi nova rješenja u interesu naših građana", istakao je ministar saobraćaja Adnan Šteta.

Ovom odlukom Sarajevo će biti jedini grad u regiji koji ima besplatni javni prevoz za sve učenike i studente.

"Od 2019. realizovane su značajne pogodnosti za razne kategorije korisnika, kojima je prevoz jeftiniji, pomogli smo da putnici ne osjete nikakva poskupljenja, uveli elektronske karte i radimo na izmjeni tarifnog sistema" dodao je Šteta.

Vjerujemo da će Sarajevo biti primjer svim gradovima u državi i regiji kada su u pitanju cijene karte, subvencioniranja i besplatne pogodnosti za građane.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()