Urgentni centar za životinje: Zadovoljni pacijenti i vlasnici

U hitnim slučajevima usluge pružaju i van radnog vremena

15.09.2023. 21:45
  • Podijeli:

Urgentni centar za životinje-jedini takav u Bosni i Hercegovini. Kada smo došli zatekli smo pacijenta Čupka na infuziji. Cijeli dan je bio na pregledima i već je bio umoran. Pitali smo njegovu zabrinutu vlasnicu zbog čega su došli u Urgentni centar?

Tri dana kako mi ne jede i slučajno smo došli, ovdje rade edukaciju uradili smo ultrazvuk čitavog abdomena i jetru i otkrijemo tumor na jetri. Do sad je bio ekstra, četrnaesta mu je godina ali nažalost godine čine svoje, ističe Munira Muhović, vlasnica psa.

Sljedeći pacijent: malo crno mače kojeg su Rihana i njena mama dovele na vitaminske infuzije.

"Bila je ispred škole i skontala sam da je jako bila bolesna pa sam pitala mamu da li bi je mogli kući donijeti i donijeli smo je", ističe Imamović.

Bilo je potrebno mnogo truda kako bi se otvorio prvi Urgentni centar za životinje, da se nabavi nova oprema a trenutno su u toku edukacije korištenja te opreme. Sljedeći korak je dodatno zapošljavanje obučenih osoba.

"Trenutno mi radimo na nivou jedne ambulante koja pruža usluge u toku radnog vremena i van radnog vremena imamo uslugu tkz. pripravnosti kada su hitne situacije mi dolazimo u našu ambulantu i pružamo pomoć životinjama", kaže Igor Jerković, doktor veterinarske medicine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()