Drama u zeničkom naselju Radakovo: Prvo se potukla djeca pa onda i roditelji

Nekoliko roditelja se verbalno sukobilo, a situacija je brzo izmakla kontroli

29.06.2024. 12:55
  • Podijeli:
Zenica_tucnjava_foto_X-667fe200d9cc8.webp Foto: X

Prava drama dogodila se jučer popodne oko 16:18h u zeničkom naselju Radakovo, kada je došlo do obračuna više osoba na javnom mjestu. Sve je počelo kao dječja igra koja je prerasla u fizički sukob, piše Crna-Hronika.

Grupa djece, koja se igrala na obližnjem igralištu, započela je raspravu koja je ubrzo eskalirala u fizički obračun. Sukob među djecom privukao je pažnju roditelja koji su se okupili u pokušaju da smire situaciju. Međutim, umjesto da smire djecu, situacija je eskalirala i među odraslima.

Nekoliko roditelja se verbalno sukobilo, a situacija je brzo izmakla kontroli, te je došlo i do fizičkog obračuna među njima. Fotografije koje su čitatelji poslali portalu Crna-Hronika pokazuju policijske službenike kako vrše pretres putničkog motornog vozila jednog od sudionika nemilog događaja.

Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja čak dva puta kako bi smirila situaciju. Međutim, kako je potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a ZDK, cijeli slučaj nije prijavljen dežurnim ekipama.

Ovaj incident u Radakovu ostavlja za sobom pitanje o odgovornosti odraslih u situacijama koje započinju kao dječja igra, ali brzo izmaknu kontroli. Nadamo se da će slični sukobi u budućnosti biti izbjegnuti kroz bolju komunikaciju i smirenost svih uključenih strana.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()