Snježana Novaković Bursać tvrdi: Žalost i podsmijeh zaslužu oni koji kažu da je BiH država

Podsjeća i na odluku Suda BiH koja je i dovela situaciju na nakaradan nivo.

01.07.2024. 15:55
  • Podijeli:
snjezana-novakovic-bursac-parlament-bih.jpg

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Snježana Novaković Bursać izjavila je da se potvrdilo da je Centralna izborna komisija političko tijelo instalirano od strane opozicije u Srpskoj, i da uz pomoć SDA i DF-a, želi da utiče na izbornu volju građana.

„To su pokušali da urade i kada je riječ o izborima za predsjednika Republike Srpske. Međutim, tada nisu uspjeli jer je volja naroda bila dominantna“, rekla je Novaković Bursać novinarima u Banjaluci.

Kaže da se i sada, kada je Centralna izborna komisija /CIK/ priznala sporni listić za PDP, pokazalo u čijoj službi radi Sarajevo.

„Žalost i podsmijeh zaslužu oni koji kažu da je BiH država. Ovo na sve liči ali ne na državu, pravo i pravdu“, ukazala je Novaković Bursać.

Podsjeća i na odluku Suda BiH koja je i dovela situaciju na nakaradan nivo.

„Postoji i politička opasnost, što se može i vidjeti po izjavama generalnog sekretara PDP-a Nenada Vukovića koji nudi da Bošnjaci izaberu novi saziv Savjeta ministara“, istakla je Novaković Bursać.

Sporno je što to rade kao izborni gubitnici, ukazuje Novaković Bursać i podsjeća da to već uradili 2014. godine.

„To je narod i prepoznao i zbog toga je SDS i PDP smjestio u opoziciju, odnosno gubitničku klupu“, poručila je Novaković Bursać.

Naglašava da zvaničnici provode politiku onih ko ih je izabrao, a u ovom slučaju SNSD je izabrao narod, a PDP je izabrao CIK.

„Ja nisam dobila zvaničnu obavijest. Odluka o potvrđivanju izbora je jedinstvena. Izbori su potvrđeni i tu odluku nije niko poništio“, ukazala je Novaković Bursać.

Sve je nazvala lakrdijom, koje nema veze sa pravom i pravdom.

„Nisu obavijestili ni Narodnu skupštinu Republike Srpske koja je jedina legitimna za izbor delegata u Dom naroda. Svjesni su da su se upustili u pravni problem koji je nemoguće pravno završiti“, zaključila je Novaković Bursać.

Centralna izborna komisija BiH /CIK/ danas je, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukla iz bubnja kandidatsku listu PDP-a na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Imajući u vidu da delegate iz Republike Srpske bira Narodna skupština Republike Srpske, ovim načinom izbora delegata ne poštuje se volja građana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()