Detalji porodične tragedije u glavnom gradu BiH: Muškarac sa majkom likvidirao suprugu

Za cijeli slučaj se tek saznalo kada je porodica od nastradale žene prijavila policiji kako im se kćerka danima nije javila

29.06.2024. 12:25
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_FBiH_foto_Armin Durgut_PIXSELL-645b57060ca89.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Samo dan nakon tragedije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje je brat ubio brata, snahu pa sebe dogodilo se još jedno ubistvo i to u naselju Novo Sarajevo tačnije u ulici Kolodvorska.

Nažalost još jedna porodična tragedija dogodila se u Sarajevu kada je muškarac sa majkom, likvidirao 38-godišnju suprugu. Brzom reakcijom priveden je suprug, svekrva i pomagač.

Za cijeli slučaj se tek saznalo kada je porodica od nastradale žene prijavila policiji kako im se kćerka danima nije javila.

Njeno beživotno tijelo nalazilo se danima u stanu u sarajevskom neboderu na 6. spratu.

O svemu se oglasio i MUP Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G.R. zbog krivičnog djela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) i 76-godišnju L.R. zbog krivičnog djela Saučesništvo u ubistvu (član 166. u vezi sa članom 31. KZ FBiH), te 67-godišnjeg L.J. zbog krivičnih djela Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja (član 345. KZ FBiH) i Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela (član 346. KZ FBiH) na štetu 38-godišnje N.R, iz Sarajeva.

Policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici pronašli beživotno tijelo 38-godišnje žene N.R. koja je usmrćena prije više dana. Za ovo krivično djelo slobode su lišeni suprug preminule, G.R. (1988) i njegova majka L.R. (1948). U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela. Zbog osnova sumnje da je znao za smrt N.R., te da je pružio pomoć učiniocima, slobode je lišen L.J. (1957) iz Sarajeva.

Tijelo preminule je prevezeno u prosekturu Bare, te će po naredbi tužiteljice biti izvršena obdukcija.

Svi lišeni slobode su u službenim prostorijama Uprave policije, te će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Zajedničko saopćenje Uprave policije MUP-a KS i Kantonalnog tužilaštva KS

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()