Inspektori u BiH kontrolisali trimere

Prema laboratorijskom ispitivanju ručnih električnih kružnih pila, utvrđeno je da dva kontrolisana tipa proizvoda, odnosno 321 komad, ne ispunjava bezbjednosne zahtjeve

13.12.2023. 11:45
  • Podijeli:
trimer_fb -65798b144700c.webp Foto: FB

Dva tipa ručnih električnih trimera za travu, koji su bili privremeno povučeni sa tržišta u BiH jer nisu bili bezbjedni za korištenje, usklađeni su sa odredbama propisanim Naredbom o bezbjednosti mašina, saopšteno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Agencija i tržišne inspekcije Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta obavile su u toku sprovođenja proaktivnog nadzora devet inspekcijskih kontrola u kojima je kontrolisano sedam različitih tipova ručnih električnih trimera za travu.

Prema laboratorijskom ispitivanju ručnih električnih kružnih pila, utvrđeno je da dva kontrolisana tipa proizvoda, odnosno 321 komad, ne ispunjava bezbjednosne zahtjeve Naredbe o bezbjednosti mašina, te da za potrošače mogu predstavljati rizik od povreda i opasnost od požara.

Za neusklađene tipove proizvoda nadležni inspekcijski organ je poslovnim subjektima naložio mjere privremenog povlačenja proizvoda sa tržišta do otklanjanja neusklađenosti, navedeno je u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()